If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales


Search

dekoracije od smole

Sve što vas zanima o epoksi smoli

Ona je elegantna, sjajna, luksuzna. Njene dekoracije dolaze  u toliko boja, oblika, dizanja… Nikoga ne ostavlja ravnodušnim i kod svakoga izaziva zanimanje.

No, što je to smola?

Kristalnu epoksidnu smolu najlakše je opisati kao materijal koji ima sjaj poput stakla, a svojstva plastike.

Dobiva se miješanjem 2 tekućih komponenti u zadanom omjeru. Tu je komponenta A koja je sama smola i komponenta B koja je stvrdnjivač. Njihovim miješanjem dobiva se glatka, prozirna i viskozna tekućina koja se u iduća 24 sata stvrdne čime poprimi stalan oblik.

Njezina primjena je raznolika. Primarno je korištena u industriji i brodogradnji, ali je s vremenom prepoznata kao idealan materijal u dekoriranju interijera. Tako su već odavno poznati epoksidni podovi, pa i namještaj (famozni „river“ stolovi), a kasnije se počela primjenjivati u umjetničke svrhe kod izrade dekoracija, pa čak i nakita.

U našoj radionici izrađujemo dekorativne, a opet praktične predmete poput podmetača za čaše, satova, etažera, pladnjeva… Smolu bojamo pigmentima i salijevamo u kalupe ili na drvene baze.

Sam proces izrade je naizgled jednostavan. No, kako bi se dobio zanimljiv i efektan proizvod, potrebno je savladati različite tehnike, a to je definitivno proces koji može potrajati.
Ali vrijedi truda jer se kao rezultat dobiju proizvodi visokoga sjaja i luksuznog izgleda.

Pogledajte naše dosadašnje radove, pronađite među njima onaj koji vam se sviđa ili vas inspirira i javite nam se sa svojom idejom. Idealan su poklon za vaše najdraže ili savršen način da počastite sebe!

You don't have permission to register
X